Mihai Costea face plangere penala! - stiridesport.ro

Mihai Costea, jucător legitimat la Steaua, se antrenează singur de 2 ani şi se judecă cu clubul ca să devină jucător liber. Fosta mare speranţă a fotbalului craiovean, acum în vârstă de 26 de ani, spune că va depunere plângeri penale împotriva membrilor Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor de la LPF. 

"Sînt scîrbit de ce se întîmplă la comisii şi nu-mi rămîne decît să le fac plîngere penală membrilor lor! Simt că sînt batjocorit şi că nu am nici un drept!

În iunie m-am adresat Comisiei LPF pentru că aşa mă obligă regulamentul FRF cu o cauză simplă, şi anume să se stabilească dacă pot sau nu să devin liber. De atunci aştept o soluţie. Cei de la Comisie, din interese doar de ei ştiute, refuză practic judecarea acestei cauze.

Mai întîi au suspendat cauza pentru că cei de la Steaua demaraseră o procedură disciplinară împotriva mea. Am cîştigat acest litigiu, iar clubul a făcut adresă că nu vrea motivarea hotărîrii şi că nu înţelege s-o atace. Am cerut repunerea cazului pe rol, cînd s-a terminat litigiul de la Disciplină, însă cei de la CNSL au refuzat să judece cauza, solicitînd ei, fără nici un drept şi abuziv, motivarea hotărîrii de la Disciplină. Timp de o lună acest lucru nu a fost posibil pentru că... secretara de la Disciplină a spus că s-a pierdut dosarul! Doar cînd au fost ameninţaţi cu plîngeri penale au găsit dosarul, dar Comisia de Disciplină nu a motivat hotărîrea pentru că doar una dintre părţi putea să ceară motivarea, eu sau Steaua.

Pentru a tergiversa judecarea cauzei, cei de la CNSL au mai găsit un pretext: m-au convocat în faţa Comisiei pentru lămuriri. Deşi mă aşteptam să ceară detalii cu privire la meciurile pe care le-am jucat la Steaua în sezonul 2013-2014, cei de acolo s-au interesat doar dacă nu cumva sînt jucătorul Craiovei, deşi la dosar există contractul meu cu Steaua şi eu sînt legitimat la Steaua! Mi-au pus o serie de întrebări despre ce s-ar întîmpla dacă eu aş rămîne liber din perspectiva unui litigiu între Steaua şi Universitatea. Ba au şi făcut aprecieri cu privire la această situaţie în eventualitatea în care eu aş rămîne liber, deşi pe mine nu mă interesează aceste aspecte şi nu fac obiectul dosarului pe care-l judecă membrii Comisiei.

Astfel, cu ajutorul LPF şi a organismelor sale, împotriva mea se fac abuzuri, îmi este îngrădit dreptul la muncă. Asta mi se întîmplă în ultimii doi ani, mi se interzice dreptul la muncă şi nu se respectă contractul între mine şi club.

Aici nu e vorba că n-am jucat în ultimii doi ani, ci că eu nu am avut posibilitatea să mă antrenez cu o echipă a clubului şi n-am fost inclus în lotul vreunei echipe a clubului. Fotbalul nu e un sport individual să te poţi antrena singur, ca la tenis. Un jucător trebuie să fie în cadrul unei echipe pentru a fi antrenat cu adevărat, dar Steaua mi-a interzis asta cu largul concurs al LPF-ului timp de doi ani de zile", scrie Mihai Costea într-un comunicat trimis Gazetei Sporturilor.

Mihai Costea a jucat pentru Universitatea Craiova între 2005 şi 2011, marcând 13 goluri în 77 de meciuri. S-a transferat apoi la Steaua, unde a prins 35 de partide şi a înscris de 9 ori. De doi ani se antrenează singur. 

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a comenta

;