Fotbal - Mititelu, perdant in procesul cu LPF de la Judecatoria Sectorului 5

Judecătoria Sectorului 5 a respins ieri cererea FC U Craiova SA, patronată de Adrian Mititelu, de suspendare a Hotărârii Adunării Generale a LPF, privind alegerea preşedintelui Gino Iorgulescu, informează lpf.ro. "Aşa cum era firesc, Judecătoria Sectorului 5 a respins marţi, 10 iunie 2014, cererea Fotbal Club U Craiova SA de suspendare a Hotărârii Adunării Generale a LPF din data de 14 noiembrie 2013 având ca obiect alegerea preşedintelui LPF, domnul Gino Iorgulescu, în dosarul nr. 24411/302/2013. Astfel, se demonstreaza încă o dată că procedurile iniţiate de Fotbal Club U Craiova SA au un scop pur şicanator, fiind formulate în dauna interesului fotbalului românesc", se arată în comunicatul LPF.

Contactat telefonic de GdS, Adrian Mititelu a afirmat că LPF nu a obținut de fapt nici o victorie: „Nu a fost o judecată pe fond, ci s-a judecat o excepție ridicată de lichidatorul judiciar. Procesul a început când eu eram administratorul firmei. După intrarea în faliment și numirea unui lichidator judiciar acesta nu a fost de acord asumarea acțiunii în instanță. Practic judecătorul nu a făcut decât să admită excepția lipsei capacității administratorului”.

De menţionat că Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare în ceea ce priveşte solicitarea de înregistrare a noii conduceri a Ligii Profesioniste de Fotbal în Registrul Federaţiilor, Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Aceasta este a doua tentativă de a înregistra noua conducere a LPF în Registrul Federaţiilor, avocaţii ligii reluând procedura la 17 aprilie.
Curtea de Apel Bucureşti a respins pe 10 aprilie solicitarea de înregistrare a organelor de conducere ale Ligii Profesioniste de Fotbal în Registrul Federaţiilor ca urmare a unei cereri de intervenţie făcută de FC Universitatea Craiova, club aflat în proprietatea lui Adrian Mititelu.
Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, el învingându-l la alegerile din cadrul Adunării Generale din 14 noiembrie 2013 pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a comenta

;