Varianta noului sezon al Ligii a II-a: promoveaza primul loc, retrogradeaza 11-14

Reprezentantul cluburilor din eşalonul secund în CEx al FRF, Auraş Braşoveanu, spune că s-a decis ca noul sezon să aibă două serii de 14 echipe, însă nu s-a stabilit sistemul de promovare-retrogradare. Oficialul a admis că este posibil să

Reprezentantul cluburilor din eşalonul secund în CEx al FRF, Auraş Braşoveanu, spune că s-a decis ca noul sezon să aibă două serii de 14 echipe, însă nu s-a stabilit sistemul de promovare-retrogradare. Oficialul a admis că este posibil să promoveze o singură echipă, iar ultimele patru să retrogradeze.

Reprezentantul cluburilor din eşalonul secund în Comitetul Executiv al FRF, Auraş Braşoveanu, a dezvăluit faptul că propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal este să acceadă în Liga I doar prima clasată.

„Propunerea Ligii este să promoveze o singură echipă din serie, motivaţia fiind că ar urma să retrogradeze opt echipe din Liga I. Legat de retrogradare, ultimele patru, adică locurile 11, 12, 13 şi 14 ar urma să cadă în Liga a III-a. Eu milizez ca locul al doilea să dea baraj. Locul II din seria I cu locul 11 din Liga I, iar locul II din seria a II-a cu locul 12 din Liga I. Deocamdată nu este nimic bătut în cuie. Se va discuta pe 14 iunie, când ne întâlnim la Braşov cu membrii Ligii a II-a, să vedem ce susţinem în CEx. Problema este că nu avem decât două voturi în CEx, iar 12 vor fi împotriva noastră. Nu este o aservire totală la Liga I, se caută o cale de mijloc, dar repet, noi nu avem decât două voturi, nu avem majoritate. LPF 2 va organiza campionatul, dar hotărârile trebuie ratificate de Comitetul Executiv al Federaţiei”, a declarat reprezentantul cluburilor din Liga a II-a în CEx, Auraş Braşoveanu, care în cele din urmă a spus, voalat, că eşalonul secund se va organiza în funcţie de Liga I.

„Propunerea cu un jucător de 19 şi unul de 21 de ani a fost pentru a dezvolta ambele sectoare”

Reprezentantul cluburilor din Liga a II-a în CEx, Auraş Braşoveanu, susţine că meciurile de la nivelul Campionatului Republican nu se vor disputa sâmbăta, ci duminica, însă obligativitatea de a avea în teren câte un jucător de 19, 21 şi 23 de ani, faţă de doi sub 21, cum este în prezent, va rămâne în picioare.

„Am propus un jucător de 19 ani şi unul de 21 pentru a dezvolta ambele sectoare. Dacă ai un jucător de 19 ani, el va putea evolua alte trei sezoane sub 21 de ani. Eu am propus să fie formaţi în ţară, timp de doi ani, pentru că ne trezeam iar cu cine ştie ce jucători. Juniorii nu vor juca sâmbăta, ci duminica”, a mai spus Auraş Braşoveanu.

Reprezentanţii cluburilor din Liga a II-a vor avea o întrunire pe data de 14 iunie, la Braşov, pentru a dezbate sistemul competiţional pentru noul sezon. Cer este că forul decizional este Comitetul Executiv al FRF.

Sursa: Gazeta nouă

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a comenta

;