Ionut Dragomir: ,,Craiova mi-a ramas in suflet"

Vi-l mai amintiţi pe Ionuţ „Garcea“ Dragomir? Fostul fundaş stânga al FC Universitatea Craiova şi Pandurii Târgu Jiu, al cărui joc semăna cu cel al italianului Genaro Gatuso, rememorează cu plăcere perioada petrecută în Oltenia şi în special cea din Bănie, unde „suporterii sunt fantastici“. „Garcea“ a vorbit despre situaţia fotbalului craiovean şi despre planurile sale de viitor, sperând ca în viitorul apropiat să-şi facă un nume în antrenorat, acum fiind prins cu plimbările cu fiul său, Darius, care are 11 luni.

GdS: Sunt câţiva ani în care nu am auzit mai nimic de Ionuţ Dragomir. Ce mai face „Garcea“?
Ionuţ Dragomir: Mulţumesc de întrebare. Ce să fac, îmi petrec timpul cu copilaşul meu de 11 luni, pentru că el este foarte important acum în viaţa mea. Nu ştiu dacă îl facem fotbalist, dar mi-aş dori, îi pun mereu mingea de fotbal la picioare. Să fie sănătos, asta e cel mai important, şi drumul în viaţă şi-l va face el după cum îi spune inima. În rest, mai nou mă ocup cu Asociaţia de Fotbal „Ionuţ Dragomir“, care merge aşa şi aşa, că na, nu mai sunt copiii care erau înainte. Acum sunt preocupaţi mai mult de calculator decât de mişcare. Ne chinuim să facem ceva pentru fotbalul juvenil, dar e greu.
GdS: Cum e viaţa fără fotbal şi spun asta pentru că v-aţi retras brusc? Ne aşteptam să începeţi cu antrenoratul...
I.D.: Aşa este, dar am avut ceva probleme personale şi m-au ţinut departe de teren. Dar o să revin şi sper să o fac în forţă, de asta am licenţa A de câţiva ani buni. Au fost nişte probleme, nu am putut să plecăm din Bucureşti, nu vreau să vorbesc despre asta... Am fost puţin rupt de ce înseamnă fotbal.

„Lumea are nevoie de fotbal acolo“

GdS: Cum vedeţi dumneavoastră fotbalul craiovean de astăzi?
I.D.: Privesc cu părere de rău ce se întâmplă acolo, pentru că mă leagă multe amintiri frumoase de Craiova. Cred că am pus cel mai mult suflet în Oltenia şi asta datorită publicului, dar ce se întâmplă de ani de zile mi-a lăsat un gust amar. A dispărut, a reapărut... Păcat de acest brand atât de mare!
GdS: Cum vedeţi disputa asta dintre FC Universitatea şi CS Universitatea, ţinând cont că aţi jucat cu leul pe piept?
I.D.: Lumea are nevoie de fotbal acolo, la Craiova. Că e CS, că e FC nu ar trebui să conteze. Îi înţeleg pe cei de la CSU, care au coagulat foştii fotbalişti de marcă. Încearcă să facă ceva acolo şi se pare că reuşesc din primul an promovarea. Privesc cu respect ce se întâmplă acolo. Cu mulţi de la CSU am jucat şi eu, îi cunosc bine, sunt oameni serioşi. Îmi aduc aminte cu plăcere de Bădiţă, de Ovidiu Stângă, care a fost antrenor, de Cristescu... Trebuia să se întâmple ceva la modul ăsta, să se facă o echipă nouă, cu potenţă financiară. Nu ştiu de ce nu e înţelegere, pentru că nu s-a făcut această echipă din răutate, ci pentru fotbal, pentru oraş. Cei de la FCU s-au gândit să revină doar pentru că primăria a făcut echipa asta, au fost deranjaţi de iniţiativa celorlalţi. Îmi pare rău de cei de la FCU. Ei reprezintă, în opinia mea, Craiova fotbalistică. Am înţeles că nu mai au nici o şansă să revină, pentru că sunt în faliment...
GdS: Aţi urmărit eşalonul secund? Credeţi că va promova CSU în Liga I?
I.D.: Da, am urmărit Liga a II-a şi sunt convins că CSU Craiova va promova din punct de vedere sportiv. Să vedem dacă îndeplinesc criteriile juridice, că am văzut că ar fi ceva probleme în acest sens. E o tâmpenie să nu fie lăsaţi să promoveze dacă îşi vor câştiga acest drept pe teren. Dar suntem în România, e posibil orice.

„Publicul era fantastic, mă iubea“

GdS: Ce amintiri aveţi despre Craiova?
I.D.: Am cele mai frumoase amintiri, pentru că şi acum lumea care mă cunoaşte îmi leagă numele numai de Craiova, cu toate că am mai jucat şi la alte echipe importante, cum ar fi Oţelul Galaţi, Pandurii, Petrolul, UTA. Toată lumea mă asemuieşte cu FC Universitatea Craiova şi tare mă bucură. Îmi aduc aminte când am debutat în Divizia A (FCU Craiova - Dinamo 1-2 / 5.8.1999 - n.r.), când am jucat cu echipele importante şi am făcut-o bine şi publicul era fantastic, mă iubea. A fost un paradox pentru mine şi asta pentru că bucureştenii nu erau priviţi cu ochi buni, în schimb eu eram foarte iubit. Oraşul Craiova mi-a rămas în suflet!
GdS: Regretaţi că nu aţi obţinut un trofeu cu FC Universitatea?
I.D.: Da, sigur! Regret şi că nu am rămas acolo, pentru că a trebuit să plec. Ştiţi cum e, majoritatea fotbaliştilor au probleme cu venirea domnului Neţoiu, a lui Dinel Staicu. Eu eram deţinut în coproprietate şi îmi făceam treaba doar ca să mănânc o pâine şi ăsta a fost dezavantajul meu.
GdS: Aţi păstrat legătura cu colegii din echipa Craiovei de atunci?
I.D.: Cum să nu ţin legătura cu foştii colegi? Am vorbit mereu cu Robert Vancea, îmi este un prieten foarte bun, cu Cristescu, Neagoe, care mi-a fost coleg la Craiova şi antrenor la Târgu Jiu, şi sunt şi alţii cu care mă „întâlnesc“ pe Facebook, cum ar fi Şoavă sau Naicu. Vorbim des.

„Pandurii au jucat
în Liga Europa şi sunt de felicitat“

GdS: Aţi pomenit de Pandurii mai devreme. Ce părere aveţi despre formaţia din Târgu Jiu în aceşti ultimi ani?
I.D.: Fiecare echipă are şi urcuşuri, şi coborâşuri. Pandurii au jucat în Liga Europa şi sunt de felicitat, chiar dacă nu au trecut de grupe. Mă bucur că am jucat şi acolo trei ani. Oamenii de la Târgu Jiu erau precum cei de la Craiova din vremea aia, adică foarte serioşi. Acum, este normală şi semicăderea din ultimele etape. Au fost multe plecări de jucători şi cea mai mare pierdere este Marin Condescu, unul dintre cei mai sufletişti oameni de fotbal pe care i-am cunoscut.
GdS: Pe când vă vedem antrenând şi de unde aţi dori să începeţi această meserie?
I.D.: Aş vrea să o iau de jos. Am început cu copii, dar sper să urc şi eu în curând la seniori. Îţi trebuie şansă, altfel e greu să răzbeşti. Uitaţi-vă la marii jucători, care nu au prins un culoar favorabil să se afirme. Ar fi bine să antrenez o echipă de Liga a II-a chiar şi ca secund pentru început. Nu vreau să sar direct în Mercedes. Eu sunt obişnuit cu greul şi cu munca. Sunt de părere că toată viaţa am de învăţat.

Ionuţ „Garcea“ Dragormir

- născut pe 4.07.1974, în Bucureşti;
- a jucat 181 de meciuri în Divizia A şi a marcat două goluri, iar în Divizia B a bifat 103 partide, având opt reuşite;
- a bifat trei partide în Cupa UEFA (două în sezonul 2000-2001 şi una în 2004-2005), fără să marcheze;
- a evoluat pentru următoarele formaţii: Steaua Mizil, Atletic Bucureşti, Midia Năvodari, FC Universitatea Craiova, Petrolul Ploieşti, UTA Arad, Oţelul Galaţi, Pandurii Târgu Jiu, Minerul Lupeni.

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a comenta

;