Si "puii de lei" plang pentru Craiova! - stiridesport.ro

Universitatea Craiova își revendică trecutul, dar își ignoră prezentul și viitorul. Adrian Mititelu a adus clubul la faliment și a retras echipa de seniori din campionat. Singura rază de lumină e adusă de povestea unor puști de 9 și de 10 ani, adevărați "pui de lei", care au reușit să se claseze pe locul al doilea la turneul Junior Cup, desfășurat la Buftea, deși nimeni nu le dădea nicio șansă. 

Trupa antrenată de Mircea Popa (39 de ani) a pierdut finala cu Viitorul Constanța, după loviturile de departajere. Copiii au ieșit de pe teren în lacrimi, dar cântând imnul Universității Craiova. ”Plângeți acum cât puteți, doar așa veți deveni bărbați”, le-a spus antrenorul, surprins și el de reacția puștilor pe care-i pregătește. ”E emoționant să-i vezi pe toți cum se strâng, înainte de meciuri, la mijlocul terenului și strigă Știința, Știința, Știința sau cum cântă imnul Craiovei după fiecare partidă. Acești copii vor rămâne pentru totdeauna în sufletul meu. Și acum mi se face pielea de găină când mi-i amintesc, după finală, plângând, dar cântând împreună”, a povestit antrenorul.

La turneul de la Buftea, fundașul Eric Gagiu a fost golgheter, în timp ce Andrei Ștefănescu a fost desemnat cel mai bun portar al competiției. A impresionat și Alexandru Capac, un jucător născut în 2005. ”Toți colegii participanți la turneu mi-au spus că Alexandru e printre cei mai buni trei jucători din România la vârsta sa. Am fost surpriza turneului. Nu ne-a băgat nimeni în seamă până după meciul al treilea din grupă, când eram pe locul 1. Lucrez cu acești copii de doar un an și am întâlnit la acest turneu grupe formate deja de doi-trei ani. Clubul nu ne-a ajutat cu absolut nimic. Totul s-a făcut pe cheltuiala părinților și a unui sponsor venit lângă acești copii. Suntem mândri că purtăm emblema acestui club. Copiii sunt dedicați trup și suflet Universității Craiova, sunt crescuți în spiritul acestui club, dar...”. 

Dar ultima problemă a lui Adrian Mititelu e asigurarea condițiilor la Centrul de Copii și Juniori. Grupa lui Mircea Popa va fi nevoită să găsească un club pentru a se putea înscrie în competiția dedicată juniorilor. ”FC Universitatea Craiova nu mai există momentan. Nu știu ce vom face, vom decide unde ne vom duce în scurt timp. Părinții acestor copii vor decide viitorul lor. Avem nevoie de un club în spate pentru a participa la competiții. Acești copii pot avea un viitor frumos indiferent că vor juca la FC U sau în altă parte. Puștii și-ar dori să evolueze pentru Universitatea, repet, sunt crescuți în acest spirit. Dar ultimele semnale pe care le-am primit sunt descurajatoare, sunt șanse minime”, a mai spus antrenorul ”leuților” Universității.

”Mă bucur pentru acești copii. Ochiul nu m-a înșelat. Am recuperat într-un an ceea ce alții au reușit în trei ani. A fost un turneu util, ne-am putut da seama la ce nivel suntem”

Mircea Popa, antrenor FC Universitatea 2004

REZULTATE TURNEUL «JUNIOR CUP»

FC Universitatea 2004     –     FC Vaslui 1-1
FC Universitatea 2004     –     Junior Bucureşti 2-1
FC Universitatea 2004     –     Şcoala Ardealul 2-0
FC Universitatea 2004     –     Steaua București 4-1
FC Universitatea 2004     –     Stars Brăila 1-0

Finală
FC Universitatea 2004     –     Academia Hagi 1-1 (3-4 d.p)

Lot FC Universitatea Craiova 2004

Portari: Andrei Ştefănescu, Vlăsceanu Rafael 

Jucători de câmp: Mincă Vlăduţ, Eric Gagiu (cpt.), Baran Alis, Rădoi Darius, Capac Alexandru, Bărbulescu Liviu, Răduţ Mario, Predescu Dragoş, Diaconescu Alexandru, Vlad Alexandru

Mai multe fotografii, pe stiintasuntemnoi.ro

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a comenta

;