FC Universitatea Craiova a intrat in faliment. Mititelu: "Planul era bine construit. E o decizie abuziva". Clubul poate fi inscris doar in Liga a VI-a din sezonul viitor

Tribunalul Braşov a decis să respingă planul de reorganizare al FC "U" Craiova SA, societatea care administra clubul de fotbal FC Universitatea Craiova şi care se afla de câţiva ani în insolvenţă.

UPDATE 16:15 Finanţatorul Adrian Mititelu a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că măsura instanţei este abuzivă. "Eu nu pot să înţeleg cum această instanţă a respins un plan de reorganizare bine construit şi care permitea creditorilor să îşi recupereze creanţele în totalitate. Este o decizie abuzivă a acestei judecătoare Simona Conţ, care nu face altceva decât să favorizeze grupul de la Primăria Craiova", a afirmat oficialul oltean.

Mititelu a menţionat că va face recurs la Curtea de Apel Braşov. "Dacă această decizie rămâne aşa Universitatea Craiova moare. Iar eu nu pot să permit aşa ceva. Vom face recurs la Curtea de Apel Braşov împotriva acestei decizii. În cazul în care Universitatea intră în faliment, prejudiciul care i-a fost adus se triplează, iar acţionarii se vor constitui părţi în proces pentru a recupera", a precizat Mititelu pentru MEDIAFAX.

Săptămâna trecută, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a luat act de decizia de retragere din toate competiţiile a echipelor grupării FC Universitatea Craiova.


UPDATE 16:05 Decizia luată astăzi de Tribunalul Braşov a fost confirmată şi pe Portalul Instanţelor de Judecată din România, portal.just.ro.


Tribunalul Braşov a decis să respingă planul de reorganizare al FC "U" Craiova SA, societatea care administra clubul de fotbal FC Universitatea Craiova şi care se afla de câţiva ani în insolvenţă.

Adrian Mititelu solicitase amânarea deciziei, dar cererea sa a fost respinsă. Principalul creditor, firma Euro Expo, a fost cel care a solicitat intrarea în faliment a clubului, pentru datoria de 300.000 de euro pe care FC "U" Craiova o avea de achitat.

Mititelu îşi poate înscrie echipa în vară doar în Liga a VI-a, ultimul eşalon fotbalistic al Doljului. Asta în cazul în care sigla şi culorile nu-i vor fi socotite şi valorificate ca active pentru recuperarea datoriei de către Euro Expo.

Contactat de ProSport, Mircea Moise, avocatul ce reprezintă FC Universitatea Craiova, a declarat: "Nu am apucat să vorbesc cu domnul Adrian Mititelu. Probabil vom face recurs la această decizie. Vom comenta după ce vom vedea hotărârea. În cazul în care decizia rămâne, clubul va intra în faliment"

Rămâi pe www.liga2.ro pentru mai multe detalii

Lasă un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a comenta

;